BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rali után pihenés a piacokon

Megkönnyebbülés volt tapasztalható a fontosabb piacokon ma délelőtt, de az elemzők arra számítanak, hogy a ralit mérséklődő optimizmus követi majd.

Ázsiában az értékpapírok jegyzése több mint 1 százalékkal csökkent és az európai részvények várhatóan követik a példát, pénzügyi szakértők azzal számolnak, hogy a londoni, frankfurti és párizsi tőzsde legalább 1,8 százalékkal alacsonyabban nyit.

Az euró jegyzése pedig, amely tegnap kezdetben emelkedett az EU pénzügyminiszterei, jegybankelnökei és az IMF által jóváhagyott csomagterv hatására, kedden enyhén csökkent és elmaradt a hétfői csúcstól, miközben a befektetők óvatossá váltak. Az euró jegyzése Tokióban kora délutánra 1,2705 dollárra süllyedt az Egyesült Államokban hétfőn elért szintről.

A font jegyzése 0,3 százalékkal esett 1,4811 dollárra, a Nagy-Britanniában kialakult politikai bizonytalanság hatására. Egyes elemzők arra számítanak, hogy a segélycsomag ideiglenesen stabilizálni fogja az európai kötvényárakat, de végső soron gyengíti majd az eurót és kihat az olajárakra.

A Budapesti Értéktőzsdén már érzékelhető a tendencia: a börze mínuszban van reggel óta, bár a forint árfolyam erősödött. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.