BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új, forint alapú jelzáloghitel a piacon

Egyenlítő Hitel néven új, megtakarításokhoz kapcsolt jelzáloghitel-termékkel lépett piacra a Budapest Bank – jelentették be mai sajtótájékoztatójukon a hitelintézet vezetői.

Az új, a magyarországi piacon eddig egyedülálló konstrukció lényege, hogy a hitelhez kapcsolódó folyószámlán lévő megtakarítások révén csökken a banknak megfizetett kamatok összege, ezáltal a futamidő is jelentősen lerövidülhet.

A bankok által jelenleg kínált jelzáloghitelek kamatai – hangzott el – jelenleg jóval magasabbak, mint a betéteké: az Egyenlítő Hitellel azonban kiegyenlítődnek a kamatfeltételek, hiszen az ügyfél banknál tartott megtakarításai ebben a konstrukcióban beszámítanak jelzáloghitelének nettó összegébe. Az új hiteltermék forint alapon igényelhető, a minimális kölcsönösszeget 5 millió forintban határozták meg.

Fatér Gyula, a Budapest Bank lakossági termékmenedzsmentért felelős igazgatótanácsi tagja szerint a forinthitelek irányába történő nyitás felgyorsul a jövőben a lakossági piacon, a növekedés motorját pedig a lakáshitelek, illetve a jelzálog alapú konstrukciók jelentik majd.

A hitelintézet ennek megfelelően alakította ki új hitelezési stratégiáját, amelynek középpontjában a forint alapú, jelzálog típusú konstrukciók állnak. (Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az euró alapú kölcsönök eltűnnének a hitelintézet kínálatából, ám a hangsúly a hazai devizában denominált konstrukciókra tevődik át.) Ami pedig a hálózatot illeti: a stratégia szerint a bank – a saját fiókhálózata mellett – néhány nagy, és a jogszabályi változásokra kellően felkészült hitelközvetítővel működik együtt az értékesítésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.