BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Utoljára szeptemberben esett ekkorát az olajár

Az olaj ára ma 1 dollárt zuhant, utoljára tavaly szeptemberben járt ilyen alacsonyan az árfolyam, ami sok befektetőt vásárlásra csábíthat.

A júniusi jegyzésű könnyű nyersolaj New York-ban 68,86 dollárért kelt el ma, miután szerdán 67,90 dolláros szintre zuhant vissza. A Brent ára 72,45 dollár volt. Az AFP által megkérdezett elemzők szerint az árcsökkenés oka, hogy a piacok negatívan reagáltak a német shortolási tilalomra.

Carsten Fritsch, a Commerzbank elemzője úgy látja, hogy a 70 dollár alatti olajár sok befektető számára jelent csábító vásárlási alkalmat. A folyamatot erősíti, hogy az euró továbbra is rendkívül gyenge a dollárral szemben, még ha ma nem is süllyedt a pár napja látott, négy éves mélybe. Az erősebb dollár emeli az olaj árát a gyengébb valutákat használóknak, emiatt viszont csökken a kereslet és ezután az ár is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.