BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre több az eladó a magyar részvénypiacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 20,93 pontos emelkedéssel, 21.500,26 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,10 százalékkal erősödött.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője az MTI-nek csütörtökön elmondta: megjósolhatatlan, hogy milyen irányba indulnak el a piacok, mivel a szerdán közzétett, kiemelkedően gyenge amerikai lakásingatlani értékesítési adatok hatására több száz pontot kellett volna esniük a tőzsdéknek tegnap, ez viszont nem következett be. Rámutatott: úgy tűnik, már egyre több az eladó a magyar piacon.

A CIB Bank Zrt. csütörtöki elemzése szerint optimista hangulatban indulhat meg a kereskedés a tőzsdéken, mivel a japán börze is emelkedett a csütörtöki kereskedés végén, míg az európai határidős indexek is 0,5 százalékos pozitív nyitást jeleznek előre.

Friss részvény- és devizapiaci adatok itt

A CIB elemzői szerint a csütörtöki kereskedés folyamán kitarthat az emelkedés, mivel a befektetők jelenleg inkább felfelé húzzák az indexeket.

Délután több piacbefolyásoló amerikai makroadatot is közzétesznek: a tartós fogyasztási cikkek megrendelésében visszaesés várható, az új munkanélküliek számának viszont a várakozások szerint csökkennie kell. A CIB szerint, ha ez nem így történik, akkor az egy újabb pofont adhat a piacoknak.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 304,54 pontos, 1,40 százalékos csökkenéssel, 21.479,33 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.