BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eséssel kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 288,57 pontos csökkenéssel, 21.641,37 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,32 százalékkal gyengült.

Ágoston Róbert, a Cashline Értékpapír Zrt. üzletkötője szerint a hétfői lendület nem tart ki kedden, esnek az árfolyamok, nyitásban 1 százalékkal gyengülhet a BUX, zárásban pedig 1-1,5 százalékkal állhatnak alacsonyabban az árak, mint hétfőn. Véleménye szerint elsősorban a Molt adják majd kedden a részvénypiacon.

Friss részvény- és devizapiaci adatok itt

Kun Szabolcs, a Questor Zrt. befektetési tanácsadója 0,7-05 százalékos mínuszt vár nyitásban, később szerinte felkapaszkodhatnak az árfolyamok. A Questor szakértője is azzal számol, hogy a befektetők leginkább a Mol papírokat adják, mivel a Goldman Sachs 24.750 forintra csökkentette a Mol részvények vételi célárfolyamát.

A CIB Bank arra hívta fel a figyelmet, hogy kedden a német Ifo-index és az Európai Bizottság bizalmi indexei is süllyedést mutathatnak a fiskális szigorításról szóló korábbi bejelentések és az eurózóna jövőjének bizonytalanságai miatt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 558,94 pontos, 2,62 százalékos emelkedéssel, 21.929,94 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 19,949 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.