BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az új, kijelzős bankkártya - Az egyenleget is megmondja

Új generációs bankkártyát fejlesztett ki a MasterCard, amelyet ma mutattak be Budapesten.

A kártyát elsőként a BNP Paribas törökországi leányának, a TEB-nek az ügyfelei próbálhatják ki a júniusban induló Maestro tesztprogram keretében, de a brit Newcastle Building Society is jelezte, hogy tesztelné sz új kártyatípust.

Ami a kártya várható fogadtatását illeti: a MasterCard fogyasztói kutatásában az új kártyatípus egyenleg kijelző funkciója minden célcsoportnál jól szerepelt. Eszerint a betéti kártya birtokosok 57 százaléka gyakrabban használná a kártyáját, ha lenne rajta kijelző.

A magyarországi megjelenés esélyei kapcsán Gauder Milán, a MasterCard regionális vezetője közölte: amennyiben a hazai hitelintézetek is ki kívánnak bocsátani ilyen kártyát, annak a lehetősége adott, vagyis megjelenhet a piacon, csakúgy, mint a kis ősszegű fizetések egyszerű lebonyolítását elősegítő PayPass technológia.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.