BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mai kérdés a BÉT-en: mit hoz az OTP-nek a bankadó?

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvénypiaci elemzője emlékeztetett arra, hogy hiába zárt jól Amerika, Ázsia továbbra is zuhanórepülésben van.

Balásy Zsolt szerint a magyar piacon emelkedést indíthatna egyrészt az, hogy "túladtak" a befektetők, másrészt az, hogy elmúlt az "államcsőd veszélye". Az emelkedés ellen hat ugyanakkor a kedden bejelentett az idei évre szóló 187 milliárd forint bankadó, amiről még csak az összeg ismert.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az elemző szerint könnyen illúziónak bizonyulhat a felfelé történő korrekciós várakozás, ha a fejlett piacokon a kulcsszintek "megadják magukat", azaz bizonyos árfolyamszint alá esnek az árak. Szerinte ennek "nagyon a küszöbén toporgunk".

Nagy Péter, az UniCredit Bank Hungary Zrt. üzletkötője arra számít, hogy a keddi kormányfői bejelentés után megnyugszanak a kedélyek. A nemzetközi hangulat éjszaka pozitív volt, igaz, a távol-keleti tőzsdék vegyesen teljesítenek. Azt még nem lehet tudni, hogy a bankpapírokra, főleg az OTP-re hogyan hat a bankadó, s pontosan mi lesz a különadó alapja.

A bróker a forint erősödése nyomán stabilabb árfolyamokra, kisebb volatilitásra számít a budapesti tőzsdén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 68,11 pontos, 0,32 százalékos csökkenéssel, 21.124,39 ponton zárt kedden.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.