BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőzsdézik? Nem lesz rossz nap!

A nemzetközi piaci hangulat kedvezhet a Budapesti Értéktőzsdének is pénteken, és enyhülhet az eladói nyomás, amit belföldi hírek váltottak ki az előző napon.

A BUX csütörtökön a nemzetközi trendtől elszakadva esett, miután fideszes vezető politikusok a magyar gazdaság súlyos állapotára utaló kijelentéseket tettek. A piacon ez bizonytalanságot okozott, amire a befektetők eladással reagáltak.

Málits Gergely, az Equilor Befektetési Zrt. üzletkötője abban bízik, hogy megnyugszik kissé a piac, és mind a részvényárak, mind a forint korrigálnak a csütörtöki gyengülés után. Hozzátette, hogy mindez persze függ a külföldi piacok mozgásától. Az amerikai határidős indexek egyelőre csökkenést jeleznek előre reggel, a német DAX index pedig valószínűleg nulla körül nyit. 

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője úgy véli, ha nem sikerül gyorsan helyreállítani a hirtelen megindult bizalomvesztést - amire egyelőre inkább csak a üzletkötők ültek fel -, lehet, hogy ez csak az első lépése lesz egy drasztikusabb folyamatnak. 

De mivel a világban töretlen a jókedv, ez az alulteljesítés egy nagyobb emelkedésnek is megágyazhat, ha úgy dönt a piac, hogy még sincs itt akkora baj, mint Görögországban - fűzte hozzá.

A BUX 228,50 pontos, 1,03 százalékos csökkenéssel, 22.023,79 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 42,1 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A Mol árfolyama 390 forinttal, 2,10 százalékkal 18.200 forintra csökkent, 5,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 160 forinttal, 2,86 százalékkal 5.440 forintra esett, forgalmuk 29,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,14 százalékkal 695 forintra erősödött, forgalma 1,1 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 750 forinttal, 1,71 százalékkal 44.500 forintra nőtt, a részvények forgalma 6,3 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 210,8 millió forintos forgalom mellett 295 forinttal, 1,46 százalékkal 19.900 forintra gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.