BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Trópusi vihar és erős dollár nyomja le az olaj árát

Az olaj ára hordónként 77 dollárra esett kedden Ázsiában, miután a legfrissebb prognózisok azt jelezték, hogy a trópusi vihar elkerüli a Mexikói-öbölben a fő termelési régiót.

Ennek hatására csökkent az ottani termeléskiesés veszélye, csak néhány állították le a termelést elővigyázatosságból. Az amerikai nyersolaj ára augusztusi szállításra a hír hatására 1 1,22 dollárral csökkent és 77,03 dolláron jegyezték, a kőolaj ezzel folytatta a hétfői 0,77 százalékos csökkenést.

Hétfőn egyébként az olajárak azért estek, mert bár az amerikai fogyasztásról szóló adatok pozitívak voltak, az esetleges áremelkedést meggátolta a dollár viszonylagos erősödése az euróval szemben, amely drágítja az olajat – jelenti a Reuters.

A folyamat folytatódhat, hiszen az eurót gyengítő tényezők változatlanok. Az európai valutára  kedden nyomás nehezedett az euróövezet finanszírozási gondjai miatt. A piacokat aggasztja, hogy az európai bankoknak csütörtökön 442 milliárd eurót kell törleszteniük az Európai Központi Banknak, emiatt a pénzügyi rendszerben potenciálisan több mint 100 milliárd euró összegű likviditási hiány keletkezhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.