BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kelet-Európa húzta le az Erstét

Az Erste csoport az idei első félévben kisebb nyereségre tett szert és ezzel elmaradt az elemzők várakozásaitól.

A január-június közti időszakban a tőzsdén jegyzett bank nettó nyeresége 471,9 millió euró volt, 4,1 százalékkal kisebb, mint 2009 azonos időszakában. A bank pénteki közlése szerint ebben az időszakban 21,5 százalékkal 1,084 milliárd euróra nőttek a hitelkockázati költségek.

Az egész évre vonatkozó kilátásokat illetően a bank vezetősége abból indul ki, hogy az idei kockázati költségek a tavalyi szinten maradnak. A bank üzemi eredménye 12 százalékkal, 1,99 milliárd euróra nőtt. A bank mérlegösszege pedig z év kezdete óta 3,7 százalékkal emelkedett és 209,1 milliárd euró lett. Andreas Treichl, az igazgatóság elnöke az eredményeket ismertetve rámutatott, hogy a kockázati költségeket sikerült stabilizálni – jelenti az AFP.

A bank üzemi eredményének túlnyomó részét Kelet-Európában termeli ki, ezért a régió nehézségei kiemelten hatnak rá. A rossz kölcsönökre félretett keretet a cég 6 százalékkal, 553 millió euróra emelte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.