BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszeres túljegyzés, csökkenő hozam a 3 hónapos DKJ aukción

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jó kétszeres túljegyzés mellett a meghirdetett 45 milliárd forinttal megegyező összegben értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján. Az előzővel közel megegyező érdeklődés mellett az átlaghozam egy bázisponttal csökkent.

A megszokott 45 milliárd forint értékben meghirdetett D101020 jelű, 2010. október 20-án lejáró 3 hónapos diszkont kincstárjegyre 102,495 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot az elsődleges forgalmazók a múl heti 105,383 milliárd után.

Az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő 45 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat és szintén a megszokott összegben 58,5 milliárd forint értékben bocsátott ki kincstárjegyet. Az elfogadott ajánlatokon felül kibocsátott mennyiség az államkincstár értékesítési hálózatának ellátására szolgál.

Az aukción 5,28 százalékos átlaghozam alakult ki, egy bázisponttal alacsonyabb az előző aukció 5,29 százalékos átlaghozamánál és 7 bázisponttal alacsonyabb a hétfői 5,35 százalékos másodpiaci referencia hozamnál.

Az átlaghozam az év eleji 5,91 százalékról április 27-ig folyamatosan csökkent, az akkori 4,80 százalékos mélypont óta a két héttel ezelőtti 5,31 százalékig emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.