BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem kell tartani attól, hogy beszakadnak a tőzsdék

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 27,05 pontos emelkedéssel, 21.112,04 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,13 százalékkal erősödött.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője szerint különösebb forgalom várhatóan nem lesz, s ha a múlt heti adatokra nem szakadtak be a tőzsdék, akkor most sem kell ettől tartani - mondta a Raiffeisen szakértője.

Rózsa Balázs, az OTP Bank Nyrt. tőzsdei műveletek osztályvezetője emlékeztetett arra, hogy a zárva tartó amerikai piacok mellett az ázsiai piac viszonylag jól zárt hétfőn. Szerinte az ázsiai teljesítményt érdemes figyelembe venni, leginkább Kínát, ami a sorozatos gyenge teljesítmény után ma úgy néz ki, hogy tud egy erősödő napot produkálni. A múlt héten a nagy piacokat esés jellemezte, ezt a BÉT nem követte le. A BÉT enyhe emelkedéssel nyithat, a nyári uborkaszezon persze tartogathat meglepetéseket - véli az elemző.

A CIB emlékeztetett arra, hogy hétfőn az amerikai kereskedés hiányában alig volt forgalom. Európa tovább csúszott lefelé, "köszönhetően" a bankoknak és a nyersanyagszektornak. A szolgáltatási szektorban is a lassulás jeleit mutatták az adatok Angliából és Kínából, s a kiskereskedelmi forgalom sem mutatott túl nagy dinamizmust az eurózónában. Ma sem várható túl sok adat a tengerentúlról, csak a szolgáltatóipar alakulásáról. Az ázsiai piacok 1 százalék feletti pluszban jártak reggel, az európai piacok azonban kicsit bizonytalanok az amerikai iránymutatás nélkül, így nulla körüli nyitást várnak a CIB elemzői.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 47,31 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 21.084,99 ponton zárt hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.