BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új rekordot ért el az euró ára - Hogy áll a forint?

Az euró ismét kéthavi rekordot döntött a dollárral szemben, a forint viszont a reggeli szinteken billeg, a BUX mínuszban van.

Az euró ára ma az 1,2970 dollárt is elérte, vagyis a közös európai deviza ismét megdöntötte a kéthónapos csúcsot a zöldhasúval szemben. Mostanra kissé csökkent az árfolyam, jelenleg, 1,2952 dollárt ér az euró. Az HSBC elemzője a Business Spectatornek elmondta: a volumenek alacsonyak a mai kereskedésben, de a hozamok emelkednek, ez pedig emeli az euró árát. Ugyanakkor a lapnak nyilatkozó elemzők úgy látják, hogy az európai deviza tartósan nem mutathat komoly erőfölényt a dollárral szemben.

A forint eközben nem sokat mozdult reggel óta, jelenleg egy euróért 280,71 forintot adnak, a dollár ára 216,83 forint, a svájci frankkal 207,58 forinton kereskednek.

A BUX 0,40 százalékos mínuszban, 22 746 ponton áll, az összes jelentős papír vörösben van, kivéve a Molt, amely változás nélkül, 20 600 forinton kel el. A Magyar Telekom ára 0,14 százalékkal, 690 forintra csökkent, az OTP-ért 0,28 százalékkal kevesebbet, 5 305 forintot adnak. A Richter 1,11 százalékos csökkenés után 44 695 forinton kel el.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.