BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödést vár a piac az OTP-től - Törékeny hangulat

Megközelítőleg a péntek esti zárószintje közelében, azaz 283 forint magasságában indult a hét elején az euró jegyzésára a bankközi devizapiacon.

Egy svájci frankért ma reggel 216, míg egy dollárért 222,5 forintot kértek. Később egy kissé gyengült a forint, ám nehéz megbecsülni az árfolyam további mozgásának kilátásait. Egyfelől a piaci hangulat továbbra is törékeny maradhat, Magyarország és a Nemzetközi Valutaalap kapcsolatának bizonytalansága miatt. Másfelől a héten rengeteg külföldi adat vár a piacokra, mind az Egyesült Államokból, mind az eurózónából.

Az amerikai adatok zöme a munkaerőpiaccal, illetve az üzleti bizalommal kapcsolatos. Az eurózónában pedig nem szabad elfelejteni, hogy a héten újra kamatmeghatározó ülést tart az Európai Központi Bank.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok 

Ami a tőzsdéket illeti, azokat jelentősen meghatározhatja az amerikai részvénypiacok pénteki szárnyalása. Ma hajnalban Ázsiában ez már be is következett: jelentősen javult a hangulat, ez azonban nem okozta a dollár intenzív euróval szembeni gyengülését.

Itthon a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 50,60 pontos emelkedéssel, 22 074,97 ponton nyitott reggel. A pénteki záró értékéhez képest ez 0,23 százalékos erősödést mutat. Szakértők a nap folyamán a BUX további emelkedését várják, az egyedüli kérdés annak mértéke. A legnagyobb felértékelődés az OTP piacán képzelhető el. Szűk egy órával a hazai kereskedés nyitása után a vezető részvények közül csak a a bankpapír állt a pozitív tartományban, 2,64 százalékos erősödést mutatva. A többi vezető részvény kis gyengülést jelzett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.