BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ingadozó forint és hozamok

A romló nemzetközi hangulat miatt tovább gyengült a forint. Az euró ára 285 forint fölött járt tegnap, a svájci frank a történelmi rekordnak számító 218 forintos árral kacérkodott.

A szakértők szerint lehet még ennél is rosszabb a helyzet, az IMF védőhálója nélkül ugyanis a forint árfolyama még ingadozóbbá válhat, és a mostani kamatszint mellett egyre kevésbé marad vonzó a befektetők számára. Lapzártánkkor ugyanakkor megfordult a trend: az euró 282, a svájci frank pedig 216 forintra esett vissza.

Az állampapírpiac is megérezte a pesszimizmus fokozódását: a múlt heti erőteljes hozamcsökkenést a héten gyors emelkedés váltotta fel. A kötvénypiac szempontjából kritikus lehet, hogyan reagálnak a hitelminősítők a kormány intézkedéseire az októberi választások után, egy leminősítés ugyanis eladásra késztetheti a külföldi alapokat.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.