BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Kicsit túl sok dollárt adtak el"

A dollár kurzusa stabilizálódott csütörtökön Ázsiában, miután tegnap kivételesen erősödött a zöldhasú, mivel az Egyesült Államokban közzétett adatok túlszárnyalták a várakozásokat és vásárlást indítottak el.

A Reuters elemzése szerint az amerikai valutát 86,19 jennel jegyezték, miután kurzusa visszaverődött a szerdán mért nyolchavi, 85,32 jenes mélypontról. A befektetők a szolgáltató szektor állapotának javulását mutató ISM index hatására kaptak kedvet a dollár vásárlásához. A mutató nem csak azt jelezte, hogy a szektor lábadozik, de azt is, hogy a javulás mértéke gyorsabb a vártnál. 

A piaci szereplők úgy érzik, már túl sok dollárt adtak el az amerikai munkanélküliségi adatok közzététele előtt, és ezért visszavásárolnak valamit az amerikai valutából - közölte egy japán bank kereskedője. A szakértő ugyanakkor úgy vélte, hogy a dollár kurzusa hosszabb távon továbbra is lefelé tart majd, mivel a Fed vélhetően enyhít monetáris politikáján és ezzel igyekszik támogatni a kilábalást, amely látszólag lendületét vesztette.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.