BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már reggel ijesztgetett a forint

A forint árfolyama kora reggel a tegnapihoz hasonló gyengeséget mutatott, de mostanra kissé erősödött az euróval, és a svájci frankkal szemben.

A forint gyengélkedve kezdte a napot, a svájci frank ára röviddel 6 óra után ismét 218 forint fölött járt, az euróért pedig több mint 284 forintot adtak a bankközi devizapiacon. Később a hazai deviza erőteljes erősödést mutatott, de mostanra ismét visszagyengült egy kissé. Az euró ára jelenleg 282,55 forint, a svájci frank 216,91 forintot ér, a dollárral 223,43 forinton kereskednek.

Tegnap a forint a régiós devizáktól elszakadva kezdett zuhanórepülésbe, miután Simor András jegybankelnök a vártnál rosszabb GDP- és inflációs előrejelzésekről számolt be. A nemzetközi elemzők véleménye szerint a hazai deviza addig nyomás alatt marad, amíg újra nem kezdődnek a tárgyalások a magyar kormány, és az IMF között. A mostani relatív forinterősödést magyarázhatja, hogy a kabinet tegnap közölte: ősszel folytatódnak a tárgyalások a Matolcsy György vezette delegáció, és a Nemzetközi Valutaalap között.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok

A svájci deviza új csúcson van az euróval szemben is. Ez utóbbi most nem téma sehol, svájci intervencióról szó sincs, nekik ez láthatóan nem igazán fáj még, a közép-kelet-európai bankoknak annál inkább - írja rövid kommentárjában a Concorde a Facebookon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.