BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem túl rózsásak a kilátások a pesti tőzsdén

Folytatódik a borús, bizonytalan hangulat a nemzetközi piacokon, ami a forint árfolyamán is meglátszik. Ma 9 óra után 282 forintnál járt az euró árfolyama, szemben a kora reggeli 281,40 és a szerda esti 281,20 forinttal. A dollár jegyzésára 218 forint fölé emelkedett, a svájci frank pedig 206,67 forintra drágult.

Napi mélyponton zártak a vezető amerikai részvényindexek tegnap este, majd hajnalban tovább süllyedtek a határidős indexek és Ázsiában is folytatódott a borongós hangulat. A dollárt ma reggel az euróval szemben 1,2850-ről 1,2910-ig jegyezték, majd a kurzus ismét visszament az 1,29-es szint alá.

Ma fontos magyar makrogazdasági adatközlés nem lesz, ugyanakkor délelőtt kerül sor az Államadósság Kezelő Központ 3, 5 és 10 éves államkötvény aukcióira, amelyek képet adhatnak a befektetői hangulatról, illetve a magyar helyzet nemzetközi megítéléséről. Délután az amerikai heti friss munkanélküli segélykérelmek számáról szóló adatközlés lehet piacmozgató hatású, illetve megjelennek a friss export- és importárindex statisztikák is. A pesti tőzsdét illetően nem túl rózsásak a mai napra vonatkozó várakozások. A pesszimista befektetői hangulat miatt komolyabb esés sem zárható ki.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a várakozásoknak megfelelően mínuszban nyitott: a BUX néhány perc alatt 1 százalékot esett. Majd szűk egy órával a nyitás után a mínuszos 1 százaléknál kisebb tartományban állapodott meg. A BÉT legérzékenyebb papírjának tartott OTP ma hajnalban tette közzé második negyedéves gyorsjelentését, ami nem lett olyan erős, amit vártak tőle. Így, egyes elemzői vélemények szerint ma akár 4 900 forint alá is gyengülhetnek a bankpapírok.

Az OTP-csoport féléves nettó eredménye ugyanis megközelítőleg 20 százalékkal csökkent tavalyhoz képest. Az eredmény elsősorban a céltartalékolás miatt mérséklődött - derül ki a pénzintézet gyorsjelentéséből. Nyitás után egy órával a pesti tőzsdén csak az OTP állt negatív tartományban, mínusz 1,48 százalékon. Az MTelekom 1 százalék fölötti pozitívumot mutatott.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.