BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Blackberry-gyártó mindenkit meglepett

Az amerikai részvénypiac csütörtökön is alacsony forgalmú és volatilitású oldalazással töltötte a napot, melynek végére alig változott az indexek értéke. A Dow Jones +0.21%-kal 10 595 pontra, az S&P500 index -0.04%-kal 1125 pontra, a NASDAQ pedig +0.08%-kal 2303 pontra került. A New York-i tőzsde forgalma továbbra is gyenge, egymilliárd részvénynél is kevesebb cserélt gazdát.

Szerző: Tradenet Global

Két technológiai óriáscég is közzétette tegnap bevételi adatait. A Research In Motion (RIMM) a Blackberry készülékek gyártója 4.62 milliárd dolláros nyereségével (1.46 dollár részvényenként) túllépte az előrejelzéseket, mely szerint 1.35 dolláros részvényenkénti profitra számíthattunk. A cég a következő negyedéves kilátásait is feljavította 1.62-1.7 dollárra, míg az elemzők 1.39-re számítottak. A vállalat részvényei a hírre 9%-os emelkedést produkáltak.

Az Oracle (ORCL) 42 centes részvényenkénti profitról számolt be, túllépve a 36 centes várakozásokat.

A pénteki kereskedés valószínűleg nem fog túl nagy érdeklődést kelteni. A RIMM eredménye és a fogyasztói árindex megjelenése felfelé gap-es nyitást eredményezhet, de a tripla opciólejárat és Yom Pippur miatt a kereskedés nem lesz intenzív.

 
S&P 500 (SPY)
Az index negyedik napja tartózkodik az ellenállási szint közelében lévő nagyon szűk sávban. Tegnap igazi nesze-semmi napunk volt, kicsi mozgással és forgalommal.

Az index közel került a június óta tartó oldalazó kereskedési sáv tetejéhez. Az ETF 113.2 pont fölé törése mindenképp a befektetők szándékának felfedéseként értelmezhető. A kitörés hamisnak bizonyulhat, és az index visszahúzódhat a mostanában szokásosnak tekinthető tartományba, ahogy júniusban is tette. A másik lehetőség az, hogy a kitörés érvényes lesz, és ennek következménye emelkedés lesz a következő hónapokban.
Amíg egyértelművé nem válik a kitöréssel kapcsolatos helyzet, jobbnak látjuk a fokozott óvatosságot a kereskedési döntésekben.

Az index -0.04% mozgással zárt 1125 ponton.

NAPI CHART

 
NASDAQ (QQQQ)
A NASDAQ a múlt év folyamán is úttörő szerepet játszott, miközben a többi index követte őt.
A benchmark a hét elején kitörte a május közepe óta uralkodó, egyre alacsonyabb csúcsokban megtestesülő hanyatló trendvonalat, és azóta minden nap újabb csúcsra jutott. Mostanra az index túlerőltetettnek tűnik, és a további növekedés előtt korrekcióra lenne szükség. Az ETF 48 pontos területe tűnik a következő erős ellenállási szintnek.

Az index +0.08% mozgással zárt 2303 ponton.

NAPI CHART

 
Félvezetők ($SOX)
Az index közel került az EMA50 indikátor 335-ös értékéhez. Amennyiben ezt kitöri, újra a bikák kerülnek nyeregbe, és az augusztusi hanyatlást múlt időbe tehetjük.

A szektor +0.78% mozgással 334.24 ponton zárt.

NAPI CHART

 
Bankok ($BKX)
A bank-index a napot egy bullish kalapács gyertyával zárta, ami jelzi az augusztusi mélypontról történő felemelkedésének most is tartó folyamatát. Még mindig a 48 pont környékére kell figyelnünk, ami ellenállást jelent az ágazatnak, ezért itt egy meggyőző kitörést szeretnénk látni.

Az index -0.65% mozgással 47.08 ponton zárt.

NAPI CHART

 
Biotech ($BTK)
Az index kitörte az április óta rá jellemző kereskedési sávot, és 1130 pont fölött kapaszkodott meg. Az index jó formában van, hogy folytassa emelkedését, a következő céltartomány az 1180-1200 pont környéki ellenállási szint.

A szektor -0.44%-os mozgással 1146 ponton zárt.

NAPI CHART

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.