BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Concorde: Elernyedt a forint, nem tudni, miért zuhan az euró

Az éjszaka ismét csúnyán gyengült az euró a dollárral és a svájci frankkal szemben, illetve a forint is elernyedt minden nagy tartalékdevizával szemben. Nehéz lenne egy okot megnevezni az euró gyengülésével kapcsolatban, többet viszont annál könnyebb – írja a Concorde a Facebookon megjelenő elemzésében.

Kezdődnek a "rendes" őszi sztrájkok a költségvetési megszorítások miatt Franciaországban, közelednek Spanyolországban, van még bizonytalanság az EU központi vezérlésű költségvetési fegyelmező intézkedéseivel kapcsolatban. Ismét emlegetik, hogy Görögország nem kerülheti el a csődöt, a bankok tőkemegfelelési követelményeit meghatározó bázeli szabályozás átalakulása talán mégis tőkeemelésre kényszeríthet nagy európai, köztük német bankokat, Írország EU-s segítséget kér az Anglo-Irish Bank konszolidáláshoz - tehát van miből választani, ha valaki az euró mozgása mögé keres híreket – olvasható az elemzésben.

Jó eséllyel leginkább csak arról van szó, hogy kezd felpörögni a pénzügyi piacok gépezete az őszi szezonkezdettel, az elmúlt pár óra mozgásából talán nem kell messzemenő következtetéseket levonnunk. Talán…

Mint arról beszámoltunk, az euró 0,6 százalékkal gyengült az előző naphoz képest és1,2797 dollárral jegyezték. Az euró a jennel szemben is 0,6 százalékkal gyengült, és 107,65 jennel jegyezték, noha még mindig a kilencéves 105,44 jenes mélypont felett van, amelyet augusztus végén már elért.

Friss deviza-, és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.