BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyhavi csúcson a forint, a tőzsde kis mínuszban zárt

Már egy hónapja nem volt olyan erős a forint, mint tegnap. A hazai fizetőeszköz euróval szembeni árfolyama a nap folyamán megközelítette a 280 forintos szintet is.

 Mindez a mellett következett be, hogy az ír gazdasági-pénzügyi kilátásokkal kapcsolatos piaci feszültség továbbra sem csitul, a 10 éves ír államkötvény hozama pedig intenzíven tovább emelkedett.

A nap második felében 280,92 forintot kellett adni egy euróért, ez majdnem fél százalékkal volt alacsonyabb a pénteki árnál. A dollárral szemben 214,79-ig erősödött vissza a hazai deviza, míg a svájci frankért 213,95 forintot kértek a piacon.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,71 százalékos csökkenéssel, 23 055,39 ponton zárt. A délután első felében bekövetkezett jelentős veszteségen a pesti börzének a pozitív amerikai piacnyitás hírére sikerült némileg szépítenie. A forgalom azonban elég alacsony szinten alakult, a nap végére mindössze 8 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között. A vezető részvények közül a Mol 1,73 százalékkal esett vissza, és 21 325 forinton zárt, míg az OTP 0,79 százalékkal, 4965 forintig erősödött. A Magyar Telekom 1,01 százalékos visszaesés után 683 forinton zárt. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.