BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fagyos hangulat a forintpiacon

A forint gyengélkedik a bankközi kereskedésben. A hazai deviza ugyan erőt gyűjtött délelőtt, ám az előny elfogyott.

A forint jól kezdte a napot a vezető devizákkal szemben. Az euró ára a tőzsdék nyitása után 284,2 forint környékéről 283-283,3-as szint környékére csökkent. Az erősödő tendencia rövid ideig tartott, pillanatnyilag újra 284 forint környékén adják az eurót a bankközi devizapiacon.

A frank ára 217-217,3 körül volt hajnali kereskedésben, a forint erősödésével folytatódott a nap. A hazai fizetőeszköz a 216-os szint alá is benézett, de a frank megállíthatatlannak bizonyult: újra 217 forint körül kereskednek az alpesi fizetőeszközzel. A pillanatnyi árfolyam 217,4.

Az euró reggel folytatta felállását a mélypont környékéről a frankkal szemben, 1,313-ig erősödött, még a délelőtt folyamán megváltozott a trend: a frank visszakapaszkodott 1,307-hez, közelítve az 1,3-as lélektani határhoz.

A forint a dollárral szemben sokáig pluszban tartózkodott, de délutánra elvesztette előnyét a hazai deviza, most 220,8 forint a dollár ára.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.