BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét 220 forint környékén a svájci frank

A frankot újra 220 forint környékén jegyzik a bankközi devizapiacon, a fundamentumok is az alpesi devizát erősítik.

A hazai deviza nem tudta tartani a 220 alatti szintet, a frankért egy pillanatra ismét 220 egységet kellett adni a forintból. Reggel még 218,2 körül tartózkodott az árfolyam. A forint az euróhoz képest is gyengült, 285 felett jár a kurzus, jelenleg 285,25 forint az euró ára.

A forint a dollárral szemben is gyengült, 222 környékéről 222,5-re.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci gazdasági növekedés 0,9 százalék volt a második negyedévben, míg éves alapon 3,4 százalékos GDP-növekedést produkált az ország. Az elemzők konszenzusa 0,8 százalékos negyedéves növekedés volt.

Suppan Gergely a napokban úgy fogalmazott, hogy a svájci gazdaság erős, ezt támasztja alá a mai GDP-adat. A Svájci Nemzeti Bank júniusban felhagyott a frank erősödésének megakadályozásával, és úgy tűnik, hogy az erős deviza nem fogta vissza a gazdaságot – írja a Reuters.

Cséfalvay Zoltán, az Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a forint gyengülését a svájci frankkal szemben átmenetinek nevezte. További részletek itt!

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.