BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matolcsy visszarántotta a forintot a szakadék széléről

A forint folyamatosan kapaszkodik vissza a vezető devizákkal szemben, az amerikai befektetők nyugodtak, a piac is némi információt kapott a 2011-es magyar hiánycélról.

Az amerikai piacnyitás után némileg korrigálni tudott az euró, addigi mélyrepülése megállt a frankkal szemben és a forint is magára talált.

Az amerikai tőzsdék pluszban tartózkodnak, a DOW 0,6 százalékot emelkedett 10402,8 pontra, az S&P500 0,59 százalékos pluszban 1098,32 pontra kúszott fel, a Nasdaq 0,68 százalékot erősödött 2223,97 pontra.

Az euró visszakapaszkodott az 1,29-es szintre a frankkal szemben, mely a forintnak is kedvez. 1,2814-es árfolyamonot is láthattunk ma.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Matolcsy bejelentette : jövőre tartjuk a 3 százalékos GDP arányos deficitet, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nincs szükségünk IMF-hitelre. Matolcsy beszéde közben a forint ma a térség legerősebb devizájává erősödött az euróval szemben.

A frank jegyzése jelenleg 222,8 forinton áll, míg délelőtt a 226-os árfolyam volt jellemző. A forint euróval szembeni erősödőse is kedvező, a forint frankkal szembeni „másik lábát” erősíti a folyamat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.