BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mi lesz ma a BÉT-en? Több kedvező bejelentés segítheti a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 61,95 pontos csökkenéssel, 23.310,71 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,27 százalékkal gyengült.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője pozitív nyitást vár, amit a nemzetközi piacok hangulata is támogat.

Kiemelte, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdai bejelentése a jövő évi hiánycélról - miszerint 2011-ben 3 százaléknál kisebb államháztartási hiányt tervez a kormány - kedvező retorikai váltás volt, ami a forint piacán azonnal éreztette is hatását. A forint erősödése nyomán pedig enyhülhet az OTP részvényeire nehezedő nyomás a nem teljesítő adósportfóliók növekedésével kapcsolatban.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A Mol számára kedvező hír, hogy a kormány megerősítette: tárgyalnak az orosz Surgutneftegas (Szurgutnyeftyegaz) kezében lévő 21,2 százaléknyi Mol-részvényről - mondta az elemző.

Mindezek alapján Gerőcs Tamás emelkedést vár a magyar részvénypiacon. Hozzátette, hogy délután az amerikai júliusi külkereskedelmi adatok lehetnek hatással a kereskedésre.

A BUX 417 pontos, 1,82 százalékos emelkedéssel, 23.372,66 ponton zárt szerdán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.