BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ötezer felett zárt az OTP, emelkedett a BUX

A vezető részvények többsége erősödni tudott, az átlagostól jelentősen elmaradó részvénypiaci forgalom mellett.

A BUX 0,45 százalékot erősödött 22850,1 pontra (+101,4 pont). Az átlagostól elmaradó, 12,3 milliárd forintos részvénypiaci forgalom mellett tudott erősödni a BÉT vezető indexe.

A vezető részvények közül csak a MOL veszített értékéből, az olajcég papírjainak ára 1,23 százalékkal, 20740 forintra mérséklődtek.

Az OTP 2,39 százalékot erősödött, így elérve az 5 ezres szintet, végül 5040 forinton zárt. Az MTelekom és a Richter ennél kisebb pluszban búcsúzott a héttől.

Az MTelekom 0,59 százalékot erősödött 680 forintra, a Richter 0,21 százalékot tuott emelkedni 47400 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A nap a kispapíroké volt: a Pannergy 4,61 százalékot 974 forintra erősödött. Az Egis 2,81 százalékos meneteléssel 21755 forintra erősödött.

Csütörtökön felkavarodhat a BUX állóvize

Relatíve az Egis járt a legjobban, ugyanis az 1 milliárd forintnyi (a táblázat negyedik oszlopa) megveendő részvény négy napi átlagforgalomnak (utolsó oszlop) felel meg, legrosszabbul pedig a Richter, itt 7,2 milliárd forintnyi eladást indukálhat az átsúlyozás.

Drasztikus változásnak még az Állami Nyomda és a Synergon kikerülését és az RFV bekerülését hívhatjuk. Az átsúlyozás leglátványosabb hatása talán a csütörtöki záróárakra lehet - vélekedett a Concorde.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.