BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A különadók egyelőre támogatják a forintot

Hétfő reggel a forint 274,78/euró volt vételi oldalon, hajszállal gyengébb a pénteki késői 274,73/eurónál. A svájci frankkal szemben 200,89/franknál tartott, 0,14 százalékkal erősebben a péntek estinél.

Az adóintézkedésektől a deficitcélok hitelessé váltak, ez egyelőre támogatja a forintot, akkor is, ha a különadók középtávon lassíthatják a gazdasági növekedést és nagyobb inflációt okozhatnak, illetve nem tudni, hogyan állítja a kormány hosszabb távon is fenntartható pályára a költségvetést.

 Hétfőn ettől függetlenül kissé gyengülhet a forint, ha folytatódik a dollár múlt hét végén kezdődött kiigazítása fölfelé a főbb valutákkal, köztük az euróval szemben, amit az okozott, hogy az amerikai jegybankrendszer (Fed) november 2-3-ikai pénzügypolitikai értekezletéhez közeledve kifulladt a Fedtől várt, újabb mennyiségi enyhítésre játszó piaci spekuláció, írta elemzők véleményét idézve hétfő reggel a Dow Jones hírügynökség.

Hétfő reggel a dollár mindenesetre ismét gyengülésnek indult, miután a Húszak (G20) hétvégi értekezlete nem foglalkozott érdemben a főbb valuták egymásközi viszonyával.

A forint pénteken 0,13 százalékkal erősödött, a cseh korona 0,43 százalékkal javult, a lengyel zloty 0,34 százalékot nyert az euróval szemben.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.