BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nemzetközi hangulat lehúzza a BUX-ot

Kedden reggel csökkenést mutatnak az ázsiai piacok többsége, a japán jen a 15 éves rekordárfolyam közelébe erősödött a dollárral szemben, ami negatívan hathat az exportra termelő vállalatokra. A régiós indexek is követik a negatív trendet, a lengyel WIG20 index 0,71 százalékot, a német DAX index 0,23 százalékot veszített nyitóértékéből.

A Budapesti Értéktőzsdét is visszafogja a nemzetközi piacok gyengélkedése. A tőzsdeindex, a BUX 0,1 százalékkal 13 395,29 pontig gyengült.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt a Richter folytatja hétfői szárnyalását, habár szerényebb 0,86 százalékos növekedést értek el a gyógyszeripari részvények a délelőtt folyamán, így azokat 46 900 forinton jegyzik. A vezetőrészvények közt még a Mol tudott erősödni, az energiapapírok 0,5 százalékkal 20 850 forintig erősödtek.

A negatív listát az MTelekom vezeti, a távközlési papírok árfolyama 1,02 százalékkal csökkent, így a részvények jegyzése 581 forinton zajlik. Az OTP is jelentős 0,92 százalékos csökkenést könyvelhetett el a délelőtt folyamán, így a bankpapírok kereskedése 5 865 forinton zajlik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.