BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áttörte a forint a sávhatárt a frankkal szemben!

A hét utolsó kereskedési napján délben a forint lendületesen erősödik a vezető devizákkal szemben és rég nem látott szintekre jutott.

A forint ma délre áttörte a lélektani határnak számító 205-ös határt, augusztus 16-a óta nem látott szinten jár a hazai deviza, így egy svájci frank árfolyama 204,26 forint. A dollárral szemben is erősödött a forint, 199,78 hazai devizát kérnek egy amerikai dollárért, így új öt hónapos csúcsot ért el a forint.

Az uniós devizával szemben is hónapos csúcsokat ért el a forint. Négy hónapja nem látott szintre erősödött a hazai fizetőeszköz az euróval szemben, melyért így 274,33 forintot kértek.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A kedvező hangulat segíti az erősödést, az európai tőzsdék menetelnek, azonban a hazai gazdaságból negatív hírek érkeztek.

A nemzetközi hangulat segített: az európai tőzsdék pluszban tartózkodnak, az FTSE100 0,78 százalékos pluszban, 5589,66 ponton áll, a DAX 0,8 százalékot erősödött 6279,14 pontra, a CAC40 0,6 százalékos meneteléssel 3737,64 pontra emelkedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.