BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Erste nyereséges, de nem Magyarországon

Az Erste csoport, amely Kelet-Európa második legnagyobb hitelezője, közölte, hogy az idei harmadik negyedévben 16 százalékkal növelte a nyereségét, felülmúlva ezzel az elemzői várakozásokat.

A nettó profit összege 265 millió euróra nőtt az egy évvel korábban feljegyzett 228 millió euróról. A Bloomberg által megkérdezett 13 elemző prognózisának átlaga 243 millió euró volt. Az Erste az UniCredittel, a Raiffeisennel és az OTP-val együtt küzd a rossz adósságokkal 2009 óta. Az Erste arra számít, hogy a harmadik negyedévben fordul meg a trend és az év utolsó három hónapjában erős üzemi eredményt mutat fel a pénzintézet.

Ugyanakkor az első kilenc hónapban az Erste kelet-európai leányvállalatainak nyeresége csökkent, ez alól csak Szlovákia a kivétel, ahol triplázta profitját a bank. A magyarországi üzleti tevékenység kilenc hónap alatt nettó 9 millió eurós veszteséget jelentett, a Bloomberg szerint ennek fő oka az Orbán-kormány által bevezetett bankadó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.