BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősödnek a részvények, korrigál a BUX

Jó hangulatban erősödik a Budapesti Értéktőzsde, a régiós német DAX index 0,75 százalékkal, a lengyel WIG20 0,44 százalékkal erősödött a délelőtt. A vezető részvények közt az OTP vezeti az erősödést.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a nemzetközi pozitív hangulatban 0,61 százalékkal erősödött, így a tőzsdeindex 23 373,28 pontig emelkedett.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP részvényeinek árfolyama 1,24 százalékkal emelkedtek a délelőtt folyamán, azonban még jóval a 6 ezres határ alatt 5 937 forinton zajlik a bankpapírok kereskedése. A Richter követi a bankpapírokat és 0,87 százalékos emelkedést követően 46 100 forinton állnak a gyógyszeripari részvények.

Az MTelekom részvényei is megindultak a támaszt nyújtó 600 forintos határ felé, azonban a délelőtti 0,34 százalékos emelkedéssel még nem sikerült elérni. A távközlési papírokat jelenleg 586 forinton adják.

A Mol-papírok 0,14 százalékkal 20 780 forintig erősödtek délelőtt. A Raiffeisen részvényelemzői szerint a magyar olajcégnek kedvezőek a középtávú kilátásai és jó hírek megjelenését várják az olajtársasággal kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.