BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Fellegi bejelentése húzta fel a Mol-t és a BUX-ot

Felhúzta a BUX árfolyamát a Mol ötödének kormányzati felvásárlásról szóló híre. A vezető részvények és a BUX index a hír előtt mínuszban jártak.

A Budapest Értéktőzsde indexe a kora délutáni esésből váltott pluszba, 0,14 százalékkal erősödött nyitóértéke fölé, így 23 661,59 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Azt követően, hogy Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter bejelentette a Szurgut tulajdonában lévő Mol-részesedés kormány általi felvásárlását, melyet a piacról finanszírozna, a nyitóértéke környékén ingadozó energiapapír hirtelen nagy erősödésnek indult. Az energiapapírok 3,11 százalékos drágulása és a már félmilliárd forint feletti forgalom felhúzta a tőzsdeindexet is. A társaság részvényei 21 370 forinton áll.

Az MTelekom papírok vezetik a negatív listát, a távközlési papírok 1,33 százalékos mínuszt követően 592 forinton állnak. Az OTP papírjait 0,5 százalékos csökkenést követően 5 970 forinton jegyzik. A Richter részvényei is veszítettek értékükből, a gyógyszeripari részvényeket 0,59 százalékos csökkenést követően 46 400 forintért adják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.