BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hamarosan itt a nap fő attrakciója

A kereskedelmi szektor erős eredményei és a munkanélküli segélyért folyamodók számának csökkenése optimista kezdést okozott a piacon, melyet a dollár erősödése árnyékolt be.

Szerző: Tradenet Global

Forgalom szempontjából szinte mozdulatlan volt a piac, a legtöbb befektető a pénteki munkaerő piaci adatra vár. A hír fél órával a mai nyitás előtt lát napvilágot. Az alumínium-óriás Alcoa (AA) harmadik negyedéves riportja meglehetősen jól sikerült. Igaz, hogy az elemzők előrejelzését csupán 1 centtel múlta felül , ennek ellenére 3 százalékot emelkedett a részvény ára a piaczárás utáni órákban.

A mai nap fő attrakciója kétségtelenül a munkaerő piaci adat lesz. Az Amerikai Munkaügyi Hivatal előrejelzése szerint szeptember hónapban nem sikerült új munkahelyek teremtésével segíteni a gazdaságot, egy a várakozásokkal ellentétes adat így nagy meglepetést fog okozni. 

 S&P 500 (SPY)

Egy rendkívül erős emelkedéssel és felfelé réssel nyitott a piac, viszont hamar megérkeztek az eladók és profit kivétbe kezdtek. Az index 1%-ot zuhant, mire elérte a napi aljat. Innen újra a bikák kerültek fölénybe és nap végére kissé visszatornázták az árat. Egy esetleges 117 pontig történő emelkedés egy nagyfokú profit kivétet válthat ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.