BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hullámvasútra ült a forint

A hazai deviza reggel a pénteki szinthez képes kissé gyengébben kezdett, majd később erőteljesen erősített, és most ismét gyengülő szakaszban van.

Kora reggel egy euróért még 275,25 forintot adtak, a svájci frank pedig 204,90 forintért kelt el. Az elemzők szerint a kora reggeli órákban tapasztalt gyengélkedés természetes korrekciónak tekinthető, a nemzetközi befektetői hangulat azonban továbbra is kedvező, és a magyar fizetőeszközt segítik az export dinamikus növekedéséről megjelent adatok is.

Ugyanakkor röviddel fél nyolc után a forint jelentősen erősített mindkét vezető devizával szemben, a svájci frank ára 204 forint alá kúszott, míg az euróért ebben az időszakban kevesebb mint 274 forintot adtak. A hazai fizetőeszköz mostanra ismét gyengélkedni kezdett, az euró ára jelenleg 274,4 forint, a svájci franké pedig 204,87. A forint tehát még így is a nyitószint felett maradt, de a jelenlegi tendenciát figyelembe véve tovább gyengül és hamarosan a nyitószint alá esik.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.