BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kissé gyengült a forint

Kissé gyengült a forint hétfő reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon, egy euró 274,52 forint volt reggel hét óra körül, a péntek esti 274,30 forint után

A piac figyelme hétfőn a költségvetési tervekre és a válságadókra összpontosul - írta reggeli jelentésében a DowJones. "Kételkedtünk benne, hogy a magyar kormány vajon képes-e előállni olyan költségvetési intézkedésekkel, amelyek kielégítik a hitelminősítőket és a piacokat, ezt a szkepticizmust pedig alátámasztják a bejelentett bevétel-növelési intézkedések, amelyek várhatóan ártanak majd a növekedésnek" - mondta James Lord, a Morgan Stanley elemzője a DowJones-nak.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Hasonlóan fogalmazott az amerikai gazdasági hírügynökségnek Preston Keat, az Eurasia Group nevű vezető londoni gazdasági-politikai kockázatelemző és tanácsadó csoport szakértője, aki szerint a válságadók révén tartható az idei és a 2011-es hiánycél, de az extra terhek ronthatják a befektetői környezetről alkotott véleményt, valamint a növekedési és foglalkoztatási kilátásokat.

    A svájci frankot 205,50 forinton jegyezték hétfőn reggel, míg péntek este 204,69 forintba került egy frank.

    Száz japán jen 243,58 forintot ért a nemzetközi kereskedelemben hétfő reggel hét óra körül, a péntek esti 240,95 forint után.

    A dollárt 197,80 forinton jegyezték, a péntek esti 195,49 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.