BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán bejelentése nem erősítette a forintot

A forint reggel gyengült az euróval szemben, a régiós devizák közül a legtöbbet. A hazai deviza fontos szintek fölé került; és a devizahiteleseknek is egyre kedvezőtlenebbül alakul a frank/forint kurzus.

A forint fontos technikai szintek felett tartózkodik az euróval szemben, ha a jelenlegi árfolyam környékén zárna a hazai deviza, akkor újra meg kellene küzdeni a 200 napos mozgóátlaggal és a lélektani 275-ös szinttel.

Orbán Viktor bejelentése, a kormány második akcióterve nem nyugtatta meg a befektetőket, a hazai devizát változatlanul 276,6 felett jegyzik az euróval szemben a bankközi devizapiacon.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A 200 napos mozgóátlag 275,3 körül áll: ha e szint felett zár a forint, a technikai elemző szemével nézve, újra meg kell küzdenie ezzel a szinttel.

A befektetők felé pozitív, és negatív üzenete is volt az akciótervnek: az idei 3,8 és a jövő évi 3 százalék alatti GDP-arányos költségvetési hiány tartása egyértelműen kedvező üzenet, ám ennek elérése, a válságadók megosztják az elemzőket. Többen kifejtették: a piac strukturális reformokat várt volna.

A nyugdíjpénztárakba való beavatkozás, s a program bizonytalanságot is okozhat: az, hogy ilyen mélyen bele lehet nyúlni az intézményrendszerbe nem jó üzenet – mondta Kondrát Zsolt, az MKB Bank elemzője.

Orbán Viktor mai felszólalásában úgy fogalmazott: tisztában van azzal, hogy nem jó üzenet a válságadó, de nem lát más megoldást, hogy elkerülje a megszorításokat.

Az euró/frank kurzus 1,4-es záróról 1,334-re változott, a napi minimum 1,3306-on alakult. Ennek, és a forint euróval szembeni gyengülésének hatására a svájci frank forintban kifejezve drágult, egészen 207,5-ig kúszott fel az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.