BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öröm a frankhiteleseknek: száguld a forint

A forint szárnyal, az euró 271 forint körül, a frankot 198 forinton jegyzik.

A hazai fizetőeszköz rövid idő alatt jelentősen erősödött az euróval szemben: napközben 273,5 körül alakult az árfolyam, majd hirtelen 272-ig, utána 271,3-ig erősödött a forint.

Rövid időn belül két egységet ugrott a forint az euró ellenében, ennek következtében a svájci frank is egyre olcsóbb: 197,9 forinton jegyzik az alpesi fizetőeszközt a bankközi devizapiacon.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Az Államadósság Kezelő Központ a szokásostól eltérő módon, pénteken is tartott aukciót. A 6 hetes lejáratú kincstárjegyek jól fogytak, az elsődleges forgalmazók 3,4-szeres túljegyzés mellett jutottak az előzetesen kínált 50 milliárd forintnyi kincstárjegy helyett 60 milliárdnyi papírhoz.

Az érdeklődés igen nagy volt a kincstárjegyekre, 170,9 milliárd forint értékben vásároltak volna magyar papírokat, így az ÁKK 10 milliárddal megemelte a kibocsátási mennyiséget. A hozamok 5,19 és 5,25 százalék között szóródtak, az átlaghozam 5,24 százalékon alakult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.