BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Öt havi csúcson a részvények

Az amerikai részvénypiac kedden öt havi csúcsra került, és mindhárom vezető index két százalék körüli napon belüli emelkedést ért el a kereskedés során, és május eleje óta a legmagasabb ponton végzett.

Szerző: Tradenet Global

Az S&P 500-as részvények 98 százaléka zárt magasabban. A befektetők hangulatát a Japán Központi Bank lépése dobta fel, mivel a bank Japán irányadó kamatát nulla százalék közelébe csökkentette.

A japán jen eddig is a legalacsonyabb kamatlábú deviza volt, közel két éve már 0.1 százalékon állt. A lépésnek tehát hosszú távú piacbefolyásoló hatása nincs. A bank emellett egy 60 milliárd dollár nagyságú pénzalapot, mely különféle eszközök, például államkötvények és vállalati értékpapírok felvásárlására szolgál, illetve ilyen eszközöket fedezetként befogad. Ezek a lépések a japán jen gyengítését és a deflációs veszély csökkentését szolgálják.

A bank lépése ismét felébresztette a reményeket, hogy az Egyesült Államok követni fogja Japán lépését, és újabb gazdasági ösztönző csomagot mutat be. A dollár a hírre nyolc havi mélypontra zuhanással reagált. A részvénypiaci száguldást a szolgáltatói beszerzési menedzser-index vártnál jobb értéke is tüzelte.

Az ADP magánszektorbeli foglalkoztatottsági adatok ma jelennek meg. A jelentés általában előzetes bepillantást nyújt a pénteken nyilvánosságra kerülő hivatalos munkanélküliségi adatokba.

Az Alcoa (AA) és a PepsiCo (PEP) harmadik negyedéves eredményüket csütörtökön teszik közzé.

S&P 500 (SPY)

A bikák elégedettek lehetnek a 115 pont fölé kitöréssel, ami kitartóan szorította korlátok közé a múlt heti kereskedést. Az ellenállás ledöntésével megnyílt az út a további emelkedéshez egy klasszikus Gap & Go gyertyával. Az index a nap folyamon mind több és több nyereséget igyekezett felhalmozni, és a zárás a napi csúcs közelében érte az indexet. A bikák következő célpontja az éves csúcs 122 pontos értéke lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.