BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Senki nem akar nagyobb tétekkel játszani a piacon

A terjedő európai leminősítési aggodalmak és a Microsoft cég Goldman Sachs általi leminősítése erős nyomást gyakorolt a NASDAQ-ra és a Dow Jones indexre is, így az amerikai részvénypiac hétfőn gyengén muzsikált.

Szerző: Tradenet Global

A gazdasági adatok vegyesek voltak, a folyamatban lévő ingatlan-tranzakciók ugyan javultak, de a gyártói megrendelések gyengébbek voltak a vártnál.

A május 6-i gyors összeomlás óta kísértő alacsony kereskedési forgalom továbbra is folytatódik, ahogy sok befektető nem száll játékba, hanem kivárással akarja meglátni, mi a részvénypiac és a gazdaság következő trendje.

Az egész piac a jelentési időszakra vár, ami csütörtökön kezdődik el, és várhatóan rossz hangulatban, hiszen az Alcoa csökkentette kilátásait. A befektetőket a pénteki munkaerőpiaci jelentés is erősen befolyásolja. Amíg e két adat irányt nem mutat, senki nem akar nagyobb tétekkel játszani a piacon.

S&P 500 (SPY)

Az egész piaci hangulatot meghatározó eladási hullám húzta lejjebb a vezető indexeket. A csökkenő napon belüli trend a múlt heti mélypont 113.18-as értékén talált támaszra. A kereskedés világos irány nélkül nyitott, de a nap folyamán különösebb lehúzó erő nélkül az eladók kerültek túlsúlyba. A 113 pont alá hanyatlás megtörné a múlt hét óta jellemző szűk kereskedési sávot. A lehetséges célpontok az EMA50 111.40-es értéke, és a nyitott gap 111.48-nál történő bezárása.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.