BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyalt az OTP, Orbán kiütötte a Mol-t és az MTelekomot

Jó hangulatban erősödnek a piacok, a BUX követi a nemzetközi indexeket. A lengyel WIG20 index 2,48 százalékkal, a német DAX index 1,91 százalékkal emelkedett.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX 1,04 százalékkal emelkedett a nap folyamán, így 23 648,58 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A Mol és az MTelekom részvényei nagyot estek Orbán Viktor bejelentését követően, mely szerint külön adót vetnének ki a távközlési és az energia szektorban tevékenykedő társaságokra.

A Mol részvényeinek árfolyama 0,69 százalékkal 20 850 forintig esett. Az MTelekom részvények árfolyama a beszédet követően 4 százalékos zuhanást könyvelhetett el, azonban nap végére korrigáltak a papírok melyek 2,92 százalékos mínuszban zárt, így a papírokat 631 forinton jegyzik.

Az OTP szárnyalt a szerdai nap folyamán, záráskor 3,11 százalékkal magasabb 5 702 forinton álltak a papírok. A Richter papírok árfolyama is szárnyalt, 2,88 százalékkal 48 700 forintig emelkedett a társaság részvényeinek ára.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.