BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A piac három hónapja nem szenvedett így

Az amerikai részvénypiacon a héten uralkodó eladási hullám péntek délután újult erővel söpört végig a piacon az ázsiai tőzsdék viharos kereskedése után.

Szerző: Tradnet Global

A Sanghai tőzsde több mint 5%-ot zuhant. Így a piac éles eséssel koronázta meg a profit kivét hetét. Az S&P 500 index és a Dow Jones is az elmúlt 5 kereskedési napból 4-en hanyatlott. A hét egészét tekintve az S&P500 index -2.2%-ot esett. Ismét felszínre kerültek az európai, különösen az írországi adósság-válsággal kapcsolatos félelmek, és Kína egyre valószínűbb monetáris szigorítása is.

A héten a piac újra a gazdasági alapokra fog koncentrálni, mint az ipari termelés, az infláció és a kiskereskedelmi forgalmak. A héten így némileg nagyobb aktivitásra számíthatunk.

S&P500 (SPY)

Pénteken a piac pontosan a 20 napos exponenciális mozgóátlagig esett, ahol támaszra találva megfordult, és napon belüli korrekciót hajtott végre. Az itt lévő támaszok kényelmes bevásárlási lehetőséget jelentenek a bikáknak. Ám ha a piac nem tud megkapaszkodni ezeken a szinteken, úgy a 200 hetes mozgóátlag alá eshet 119.30-nál. Ez a lehetőség tovább emeli egy mélyebb korrekció esélyét, melynek során 116.50-ig látogathat el az árfolyam, majd ennek eleste esetén célár a 113 pont lehet.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.