BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A részvények hálásak a munkanélküliségi adatért

A Wall Street kereskedői a Hálaadás estéjén átgondolták a dolgokat, és a keddi éles zuhanás nem csupán megállt, hanem teljes egészében helyre is jött az árfolyamokban.

Szerző: Tradenet Global

„A nap igazi megmentője az első alkalommal munkanélküli segélyért fordulók számadata volt, ami élesen csökkent a múlt héten. Emellett a fogyasztói bizalom is javulásnak indult. Az emelkedés további oka az Írország megmentéséről szóló terv, ami így az európai adósságválság keltette félelmeket is lenyugtatta kissé.” – foglalta össze Peter Cardillo, az Avalon Partners vezető közgazdasági szakembere a thestreet.com –nak adott interjújában.

A hálaadás napja utáni napot az Egyesült Államokban egyszerűen csak Fekete Pénteknek nevezik, mivel a fogyasztói társadalom konzumidiótái számára ekkor kezdődik a karácsonyi bevásárlási időszak. A kereskedők persze imádják ezt a hétvégét, mivel éves profitjuk jelentős részét ekkor szerzik meg, vagyis máris „feketében vannak”, ahogy a könyvelési szakzsargon mondja. A tőzsde szempontjából a mai nap egy szokásosnál rövidebb kereskedés lesz, a piac 13 órakor zár New York-i idő szerint.

S&P500 (SPY)

Az elénk táruló kép technikai szempontból egyértelmű. Ha kitörjük az 1200 pontot az S&P 500 indexen, nagy eséllyel meglátogatjuk az éves csúcsot, és jó eséllyel láthatjuk a jelenlegi emelkedő trend folytatódását. Ha viszont ez a kitörés nem sikerül, és a 117.50-es szint is elesik, az beteljesíti az A-B-C korrekció C szárát, ahol az index akár 113 pontig is lemehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.