BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengül a forint - Egyre távolabb a frankhitelesek álomhatára

A délelőtti erősödést követően lejtmenetnek indult a forint. Kismértékű korrekció tapasztalható a piacokon, jelentősebb árfolyamváltozás nem várható, további erősödés pedig csak az ír-csomag elfogadásakor várható – mondta el Kovács Mátyás, Raiffeisen Bank elemzője a Világgazdaság Online-nak.

Délután a lassú erősödés is véget ért a bankközi devizapiacon és gyengülésnek indult a hazai fizetőeszköz. Az uniós devizáért 273,2 forintot kértek délután szemben a délelőtti 272,8-es árfolyammal. Igaz így is a pénteki záró értéknél jobb árfolyamszinten áll a hazai deviza.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci deviza távolodik a 200 forintos lélekhatártól, délutánra 202,3 forintig gyengült az árfolyam a bankközi devizapiacon. Ez az árfolyam már jóval a péntek délutáni 200,75 forintos árfolyam felett található.

A dollár árfolyama is jelentős korrekción esett át kora délután. Egy zöldhasút 200,2 forintért adnak a bankközi devizapiacon, ami jelentős visszaesés a délelőtti 198,6-es szintről.

Csak korrekció folyik a piacokon – mondta el Kovács Mátyás, a Raiffeisen Bank elemzője, a Világgazdaság Online-nak. Az elemző véleménye szerint fontosabb piacbefolyásoló hírt nem tettek közzé. A jelenlegi árfolyamok jelentős változása nem várható, a pozitív trend folytatódása csupán az ír mentőcsomag elfogadásakor lehetséges. Az elemző év végére is megközelítőleg hasonló árfolyamszintekkel számol, a bank euró célárfolyama 275 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.