BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

S&P - Augusztus óta nem látott esés

A motiválatlan kereskedés a délután folyamán szűk sávba szorította a részvényeket, hiába is fenyegette kezdettől fogva eladási hullám a piacot.

Szerző: Tradenet Global

A Wall Street vegyes képet mutatott. Két napja az S&P500 –1.6%-ot veszített, ami augusztus óta a legnagyobb esés volt. Ez a kínai és írországi aggodalmak miatt volt. Szerdán a piaci szereplők nem nagyon igyekeztek bevásárolni a piacon, inkább óvatosabb magatartásra váltottak. Az árelmozdító ösztönző erők hiányában az S&P 500 index a nap legnagyobb részében 3 pontos sávban kereskedett.

A zárás utáni kereskedésben a NTAP –6%-ot esett, miután eredményeinek egy része nyilvánosságra került. A cég pénzügyi igazgatója szerint illetéktelen személyek fértek hozzá zárolt adatokhoz a cég weboldalán keresztül. A vállalat 72%-kal növelte meg profitját, de még így is elmaradt az elemzők várakozásai mögött. A részvény a korábbi veszteségeit +1.8%-kal korrigálta a zárás után.

Az LTD +5.4%-kal került feljebb, miután 2010-es profitvárakozását 197 centre emelte a korábbi 183 helyett. A vállalat ezzel egy időben 3 dolláros jelentős osztalékot fog fizetni. A PETM –2%-ot hanyatlott, miután a cég közzétette az elemzők becsléseivel megegyező 38 centes részvényenkénti eredményét.

A csütörtöki kereskedés során az intenzív keresletnek köszönhetően ismételt kibocsátás lesz a GM részvényeiből, az ár 33 dollár.

S&P500 (SPY)

A keddi eladási hullám után a bikák megpróbálták összeszedni erejüket, de kísérleteik sehogy nem sikerültek, és a nap egyértelmű győztes nélkül zárt. Az index 117 pontnál jelentős támogatást kap az EMA50 indikátortól, ez alatt pedig a 113 pontos szintnél. Ha a bikáknak a másfél heti hanyatlás után sikerül megfordítaniuk a piacot, akkor az első kihívással 119.50-nél találkozhatnak, a 20 napos EMA szintjén, ami korábban támasz volt, mostanra viszont ellenállásnak tekinthetjük.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.