BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguld az MTelekom, csak a Mol gyengélkedik

A pesti parkett a nemzetközi trendnél jobban teljesít, a jó hangulatot a szárnyaló MTelekom vezeti.

A Budapesti Értéktőzsde indexe a BUX a nemzetközi piacokon tapasztaltnál nagyobb 0,64 százalékos pluszban jár, így a tőzsdeindex 23 301,28 ponton áll.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A délelőtt megkezdett szárnyalását folytatja, és tovább fokozta az MTelekom. A távközlési papírok árfolyam 4,19 százalékkal magasabb mint a nyitóérték, így a részvényekért 596 forintot kérnek. A Richter követi a növekedési ranglistán a távközlési papírokat. A gyógyszeripari részvények árfolyama 1,13 százalékkal 47 130 forintig emelkedett. Az OTP szerényebb 0,17 százalékos drágulást ért el, így a bankpapírokat 5 800 forinton jegyzik.

A blue chipek közt egyedüliként a Mol részvényeinek árfolyama csökken. Az energiapapírok 0,24 százalékot veszítettek nyitóértékükből, a részvények kereskedése így 20 650 forinton zajlik.

Az amerikai piacok nyitást követően kivárást mutatnak a vezető indexek többsége pozitív tartományban mozog, jelentős növekedés sehol sem tapasztható. A Nasdaq 0,04 százalékkal, az S&P 500 0,15 százalékkal emelkedett. Az európai indexek is hasonló mértékű növekedést mutatnak, a német DAX index 0,09 százalékos, a lengyel WIG20 0,05 százalékos pluszt ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.