BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőkét emel a a Raiffeisen

eredmény. A Raiffeisen Bank International AG (RBI) tőkét emel magyarországi érdekeltségében, miután annak eredménye a pénzügyi szervezeteket terhelő különadó nyomán negatívba fordul – közölte a csoport harmadik negyedéves eredményeinek megjelenése után Herbert Stepic vezérigazgató. A tőkeemelés mértékét – tette hozzá – csak a magyarországi leány éves eredményeinek ismeretében határozzák majd meg.

Az RBI az előzetes elemzői várakozásokat meghaladó, 311 millió eurós adózott eredményről számolt be a harmadik negyedévre vonatkozóan. A Bloomberg által készített elemzői konszenzus 240 milliós eredményt vetített előre, a megelőző negyedévi profit pedig 138 millió eurót ért el. (Az RBI 2010 októberében jött létre a Raiffeisen Zentralbank Öster-reich AG leválasztott üzleti területeinek és a Raiffeisen International Bank-Holding AG egyesülésével, ezért bázisidőszaki adatokat nem tett közzé.)

„Az első három negyedéves eredményeink az egyre barátságosabbá váló makrogazdasági környezettel is magyarázhatók, ám arra a pluszlendületre is rávilágítanak, amelyet az új szervezeti struktúra biztosít számunkra” – szögezte le Herbert Stepic. A nem teljesítő hitelekre elkülönített céltartalék 8 százalékkal, 306 millió euróra nőtt.

A teljes hitelállomány 8,8 százaléka késedelmes; ez az adat 0,3 százalékponttal meghaladja az előző negyedévit, ezért a Raiffeisen közleménye szerint döntően a magyar és a cseh piac okolható.
Ami a kilátásokat illeti, Stepic kijelentette: nem számítanak újabb recesszióra Kelet- Európában, és fenntartható kilábalást vár a régiótól. Az egyes térségek között persze lehetnek különbségek – tette hozzá. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.