BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Van még lejjebb? - Tovább zuhan a tőzsde

Európában kitart az erősödési hullám, a pesti parkett vezető indexe pedig még a délelőttinél is mélyebb szintre süllyedt. A blue chipek többsége 5 százalék körüli gyengülést könyvelhet el.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX a délelőtti zuhanás folytatva még tovább süllyedt. A tőzsdeindex 4,36 százalékos mínuszt ért el, így 20 433,34 ponton áll.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az MTelekom vezeti a negatív listát továbbra is. A távközlési papírok 5,17 százalékos veszteséget könyvelhetnek el, így a részvényeket 531 forinton jegyzik. A OTP részvényei 15 milliárd feletti forgalom mellett 5 százalék körüli mínuszt teljesít, árfolyama 4 859 forinton állt. A Mol részvények is hasonlóan rossz teljesítményt nyújtanak. Az energiapapírok 4,42 százalékos esést követően 18 450 forinton állnak.

A Richter délelőtt még 1 százalék alatt tartotta veszteségét azonban délutánra követte a piacot. A gyógyszeripari részvények 4,82 százalékos gyengülést követően 42 210 forinton állnak.

Az európai indexek tartják magukat és tovább erősödtek a délelőtt folyamán is. A DAX index 0,82 százalékos, az FTSE 100 0,74 százalékos pluszban jár. A régiós lengyel WIG20 azonban követi a pesti parkettet és jelentős 1,84 százalékos mínuszt ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.