BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan az MTelekom - Véget ért a nemzetközi jó hangulat

Véget ért az eufória a nemzetközi piacokon így az amúgy is alulteljesítő pesti parkett gyengülésnek indult. Az amerikai és az ázsiai indexek pozitív teljesítményt értek el, azonban az európai tőzsdék pénteken már vegyesen indították a napot.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,57 százalékkal gyengült, így 23 194,41 ponton állt délelőtt a tőzsdeindex.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt csak két társaság részvényei erősödtek délelőtt. A Mol minimális 0,14 százalékos erősödést ért el alig több mint 200 millió forintos forgalom mellett. Így az energiapapírok kereskedése 20 440 forinton zajlik. A Richter már erősebb 0,49 százalékkal 46 900 forintig erősödött.

Az MTelekom már jelentős 1,5 százalékos csökkenést könyvelhetett el a délelőtt folyamán, így a távközlési papírok árfolyama 590 forinton áll. A csütörtöki szárnyalás után pénteken délelőtt gyengült az OTP. A bankpapírok árfolyama 0,84 százalékkal 5 850 forintra gyengült.

Az amerikai piacok pluszban zárták a csütörtöki kereskedést. A Nasdaq 1,46 százalékos, az S&P 500 1,93 százalékos plusztért el. Az ázsiai indexek is erősödtek azonban az európai piacokon már véget ért az eufórikus hangulat. A DAX 0,01 százalékos mínuszban tartózkodik, a lengyel WIG20 0,14 százalékos gyengülést könyvelhetett el a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.