BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint lenyomta a régiót

A forint tovább erősödött csütörtökön az euróval szemben, miután a héten a technikai elemzők által figyelt 200 napos mozgóátlagot áttörte, és a lélektani 275-ös árfolyamon is keresztül tudott gyalogolni.

A forint erősödött csütörtökön az euróval szemben a bankközi devizapiacon, reggel a lélektani 275 alá kapaszkodott, majd délután 273,5 forinton is jegyezték a közös európai fizetőeszközt. Délután fél hatkor 274,15 forint az euró.

A forint a régió legjobban teljesítő devizája: a hazai fizetőeszköz 0,54 százalékot erősödött az euróval szemben napon belül, a cseh korona 0,08 százalékkal gyengült, a lengyel zloty pedig 0,1 százalékos mínuszban áll az euróval szemben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A frankkal szemben 215,5 feletti kurzusról 213 forintig erősödött a forint: az euró megtartotta az 1,28-as szintet a svájci frankkal szemben, így a forint euróval szembeni erősödése hatással tudott lenni a hazai deviza frankkal szembeni árfolyamára is. A dollárért 207,8 forintért lehet hozzájutni.

A Svájci Nemzeti Bank (SNB) mai kamatdöntése segített megakadályozni az alpesi deviza további szárnyalását. Az rövidtávú inflációs várakozásokat „lejjebb tolta” a jegybank, így az esetleges kamatemelési várakozásokat kiárazta. Az euró 16 százalékot gyengült az alpesi devizával szemben ebben az évben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.