BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak a Richter zárt pluszban

A tengerentúlon pesszimistán indult a kereskedés, az európai indexek pedig minimális pluszt mutatnak. A pesti parketten csak a Richter ért el erősödést.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX minimális mozgást mutatott a nap folyamán. Záráskor a tőzsdeindex 0,26 százalékos mínuszt követően 21 459,94 ponton állt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt egyedül a Richter tartotta magát. A gyógyszerpapírok árfolyama 0,47 százalékkal emelkedett a kereskedési nap végére, így azokat 43 200 forinton jegyezték záráskor.

A legnagyobbat az MTelekom veszítette kedden. A távközlési papírok árfolyama 0,58 százalékkal 511 forintra csökkent. A Mol hasonló 0,43 százalékos gyengülést könyvelhetett el. Az energiapapírok így 20 400 forintos árfolyamon várják a szerdai kereskedést. Az OTP szerényebb 0,3 százalékos csökkenést produkált. A bankpapírok árfolyama így 5 183 forintra csökkent.

A vezető európai indexek bizonytalan mozgást mutatnak kedden. A DAX index 0,02 százalékos, a CAC40 index pedig 0,07 százalékos pluszban állt. A régiós lengyel WIG20 azonban 0,57 százalékos mínuszban járt.

A tengerentúli piacokat pedig mínuszba rántotta a decemberi fogyasztói index, mely a novemberi 54,3 pontról 52,5 pontra csökkent. Ez jóval elmarad az elemzők által várt 57,0 ponttól. A pesszimizmust erősítette, hogy októberben a vártnál nagyobb, 0,8 százalékos mértékben csökkentek a lakásárak az Egyesült Államokban. A Nasdaq index 0,24 százalékos, az S&P500 index 0,06 százalékos mínuszban járt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.